(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Slané tyčinky se sezamem a mákem
Potřebné ingredience
1 sklenička bileho vína 1 sklenička oleje 1 polévková lžíce soli prášek do pečiva 60 dkg - 1 kg hladké mouky, 1 vejce, 1 vejce balíček sezamu, balíček máku (nemletého)
Postup přípravy
Z vína, oleje, soli, mouky a prášku dobře proděláme těsto. Mouky tolik, aby se nelepilo.
Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme na plát cca 3 mm, přemažeme vajíčkem, nasypeme nejdřív sezam, dobře přitiskneme, aby se "vmáčkl" do těsta, otočíme, znovu přemazat vajíčkem a nasypat a vmáčknout mák. Nemusíte šetřit!
Nakrájet na cca centimetrové tyčinky, trochu je "zakroutit". Pečeme na papíru dozlatova.
Lehké, rychlé, levné, ÚSPĚŠNÉ !!!!!
Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme na plát cca 3 mm, přemažeme vajíčkem, nasypeme nejdřív sezam, dobře přitiskneme, aby se "vmáčkl" do těsta, otočíme, znovu přemazat vajíčkem a nasypat a vmáčknout mák. Nemusíte šetřit!
Nakrájet na cca centimetrové tyčinky, trochu je "zakroutit". Pečeme na papíru dozlatova.
Lehké, rychlé, levné, ÚSPĚŠNÉ !!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jiruska
(upraveno)
19. 1. 2010, 18:03
mňam, to vypadá báječně... k vínku tohle miluju.
karol m
(upraveno)
26. 1. 2010, 20:22
@Jiruska
Jo, k vinku je to ta prava vec! Jsou dost slane, tak je to parada. Kamaradka poradila jeste "zaprasit" cervenou paprikou ... hmmmm, priste zkusim.
Ilonáček
(upraveno)
19. 1. 2010, 17:52
karol m
(upraveno)
19. 1. 2010, 14:22
p.s. Můžou stát i par dní, týdnů, netvrdnou, neměknou.